FASCINATIE | Sportief?! Jij bent toch al creatief?

ARTgloss-Kunst&Sport
Uitgenodigd op een verjaardag van een vriendin zat ik twee jaar geleden genesteld op de bank in de woonkamer met mijn kopje thee en een punt taart naast een van de vriendinnen van mijn vriendin. De enige overeenkomst tussen mij en de vriendin van mijn vriendin is mijn vriendin.
Er ontstaat een gesprek over de welbekende koetjes en kalfjes. Op een gegeven moment hebben we het over sporten; wat we allemaal doen of hebben gedaan, en zegt ze tegen mij: “Sportief?! Jij bent toch al creatief?”.
Het gesprek ging verder en na de verjaardag op de fiets terug naar huis bleef deze uitspraak maar in mijn hoofd zitten. Blijkbaar word je als (ex)kunstacademiestudent in het hokje ‘creatief’ gestopt en is staat het hokje ‘sportief’ lijnrecht daar tegenover. Ik denk er nog steeds vol verbazing aan terug, want ik heb daar zelf echt nog nooit bij stil gestaan. Je kunt dus niet én creatief én sportief zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *