ABOUT

ABOUT_foto4Mijn naam is Janine van Veen, ben 27 jaar en woon in Groningen. In 2011 ben ik als autonoom beeldend kunstenaar afgestudeerd aan Academie Minerva en heb daarna de tweejarige masteropleiding MFA Interactive Media and Environments (tegenwoordig Media Art Design and TECHnology aan het Frank Mohr Institute voltooid. Eind 2013 schreef ik een plan voor het George Verberg Stipendium 2013, waarna ik de prijs daadwerkelijk won in januari 2014. Vervolgens heb ik de resultaten van het jaartraject gepresenteerd in januari 2015. Wanneer ik dit schrijf is het bijna januari 2016, dus hoog tijd om te beginnen met mijn kunstblog!

Het plan was een fashionshow te geven tijdens het afstuderen van mijn masteropleiding (wat uitliep op totaal iets anders, maar dat terzijde). Als vooronderzoek bekeek ik alles wat met fashion te maken had en op die manier kwam ik terecht bij blogs over beauty. Zo ontstond drie jaar geleden mijn idee voor ARTGLOSS. De naam ARTGLOSS is een ode aan de twee eerste, grootste en bekendste Nederlandse beautyblogs (zie de een en de ander). Maar ook kunst met een vleugje gloss. Een eigen online glossy of tijdschrift met artikelen over kunstgerelateerde onderwerpen.

Als je specifiek op zoek bent naar de laatste kunstnieuwtjes, een overzicht wil van de huidige tentoonstellingen in binnen- en buitenland of kunsthistorische kritiek en vakkundig geschreven essays verwacht, ben je hier niet op de juiste plek. Natuurlijk komt het in een kleine gedaante hier en daar eens voorbij, maar er zijn volop andere blogs die daar over schrijven.
ARTGLOSS.nl is een persoonlijke kunstblog en je vindt er mijn ideeën, gedachtes, bevindingen, ervaringen, inspiraties en frustraties. En ik deel ze graag met je :)

Lees ook: Waarom ben ik begonnen met bloggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *