FASCINATIE | 27 Club

ARTGLOSS_27Club-1

Hiep hiep hiep! Vandaag is mijn verjaardag en ik ben 27 jaar geworden! Stokoud, als je mijn jongere zelf vroeg vijftien jaar geleden toen ik nog dacht dat je op je achtentwintigste een kind, een man, een huis, een auto, een baan en een hond hebt. Nou dat gaat dus in mijn geval niet gebeuren, zoals je wel begrijpt. Al weet je maar nooit van te voren wat een nieuw jaar je zal brengen. En daar over gesproken, 27 jaar is wel even een dingetje. Spannend ook wel, want er zijn heleboel beroemde kunstenaars die de 28 nooit hebben gehaald.

Er bestaat zoiets als de ‘27 Club’ of ‘Club 27’ of ‘Forever 27’. De naam voor een groep beroemde kunstenaars en muzikanten die dood gingen op 27 jarige leeftijd. Jonge mensen die vaak snel beroemd zijn geworden en de druk waarschijnlijk niet aan konden. Maar naast overdosissen zijn er ook een aantal vermoord, ziek geworden, omgekomen bij een auto-ongeluk of neergestort met een vliegtuig.

Rond 1970 overleden snel na elkaar de muzikanten Brian Jones van The Rolling Stones, de singer-songwriter Jimi Hendrix, de Amerikaanse zangeres Janis Joplin en Jim Morrison, hoofdzanger in de band The Doors. In 1994 natuurlijk Kurt Cobain van the rockband Nirvana. En vrij recent, de zangeres Amy Winehouse in 2011. Je vindt hier een langere lijst met namen.

Wees niet bang, ik heb geen zelfmoordneigingen of aartsrivalen met geweren en hakbijlen. Tenminste, niet dat ik weet. Daarnaast zou ik mijn levensstijl drastisch om moeten gooien als ik er überhaupt aan dood zou willen gaan. Ook kan ik dan het beste gitaarlessen nemen en gaan zingen en daarmee in het komende jaar een wereldwijde hit scoren. Dan heb ik misschien nog een kans. Maar liever niet, want eigenlijk heb ik geen tijd om dood te gaan. Ik heb nog zoveel ideeën en ik wil nog zoveel dingen doen! Nu eerst wachten op de visite en taart eten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *