ARTALK | Te weinig verteld, te veel te vertellen

artgloss_rode_schommelstoel

In mijn hoofd heb ik al wel meer dan honderd artikelen geschreven. Maar er staat niet veel online. Frustraties, omdat er weinig nieuwe content wordt gepost. Twijfels over waar het heen moet met deze blog. Maar er gebeuren ook zoveel andere dingen. Eigenlijk wil je van alles vertellen!

Ik ben bijvoorbeeld vorige week naar een interessante lezing geweest over het creatieve brein, heb een nieuwe pyjama met streepjes en ga verhuizen. Ook heb ik besloten om een uitgebreid plan te schrijven over mijn obsessie voor Pippi Langkous. Het wordt een vervolg op mijn eerdere reis. Maar niets van dit alles weet je, omdat ik er niets over schrijf. Op het moment zelf kan ik het precies verwoorden, maar twee weken later is het moment voorbij en denk ik: nu is het te laat. Of ik denk dat ik geforceerd hele scripties en uiteenzettingen moet schrijven over een onderwerp. Waar ik vervolgens tegen op zie en het niet doe. Dat wil ik veranderen. Ook een foto, korte tekst (waarschijnlijk wijd ik toch wel weer uit) of gedichtje wil ik kunnen delen. Beter dan helemaal niets.

Je leest het trouwens goed. Ik ga verhuizen en wonen in een huis met een eigen atelier, een atelier! Hoe serieus klinkt dat wel niet. En een zolder, een eigen ZOLDER. Sinds ik weet dat ik wil verhuizen, heb ik tien keer meer levensvreugde. Voordat ik de sleutels van mijn nieuwe woning kreeg, was de plattegrond al gemaakt met verschuifbare papiertjes die mijn meubels op schaal voorstelden. Ben nachtenlang foto’s en tips over interieurvormgeving aan het bekijken en verzamelen. Wil schommels, hangstoelen en stippen op mijn trap en VT Wonen is tegenwoordig mijn favoriete televisieprogramma. Alhoewel ik wel wist dat ik van huizen inrichten houd, ben ik momenteel door het dolle heen en zit ik met mijn hoofd voornamelijk daar. Of anders wel bij Pippi of Astrid.
Maar goed. Ik dwaal weer af.

Wat ik wilde zeggen is dat ARTGLOSS eigenlijk een verzameling zou moeten zijn van alles wat mij bezig houdt. Over alle dingen die me inspireren, maar ook situaties waar ik een hekel aan heb. De blog zou een goede weerspiegeling zijn van mij als persoon, maar dat is het nu veel te weinig. Waar ik over zou willen schrijven heeft meestal geen directe link met kunst, maar indirect heeft het zeker invloed op de manier waarop ik denk. En precies dat, is meer wat ik zie als een kunstenaar; het gaat me niet om wat voor schilderij je maakt, maar meer om hoe je over dingen nadenkt, reflecteert en omzet naar een idee of beeld.

Dus als ik in het vervolg foto’s maak van de rode schommelstoel die ik kocht bij een tweedehandswinkel, dan wil ik die met je delen en hopelijk vind je dat dan net zo leuk als ik :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *